Assistenten en praktijkondersteuner POH-GGZ – Huisartsenpraktijk Polsbroek – Polsbroek

Griep- en pneumokokken vaccinaties 2023

De jaarlijkse griepprik beschermt tegen de ernstige gevolgen van griep (influenza). Mensen van 60 jaar en ouder, en mensen van alle leeftijden met hart- en vaatziekten, longziekten, diabetes, nieraandoeningen en mensen met weinig afweer, lopen extra risico om ernstig ziek te worden door de griep. Als u in een risicogroep zit, ontvangt u een uitnodiging voor de (gratis) griepprik. Een griepprik is niet verplicht. U kiest zelf om wel of niet van het aanbod gebruik te maken.

Dit najaar ontvangen mensen van 63 jaar tot en met 66 jaar (geboren vanaf 1-1-1957 tot en met 31-12-1960) een uitnodiging voor een gratis pneumokokken vaccinatie. U kunt deze prik tegelijk krijgen met de griepprik. De prik tegen pneumokokken krijgt u dan in uw andere bovenarm. De pneumokokkenvaccinatie werkt 5 jaar.

Wanneer u voor de griepvaccinatie (en pneumokokkenvaccinatie) in aanmerking komt, krijgt u hiervoor een uitnodiging per post. Wilt u uw uitnodigingsbrief meenemen als u de prik komt halen?

U kunt de griepprik halen op de praktijk op;

Wanneer:    Donderdag 2 november 2023

Tijdstip:     tijdstip staat vermeld in uw uitnodiging.

Plaats :      Medisch Centrum Polsbroek, Jonglevenweg 1

 

Let op! Het telefonisch spreekuur is veranderd. U kunt de assistente bellen met de vraag of de dokter u terug wil bellen.  Zij plannen u in de agenda, en de dokter belt u dan terug.

 

Welkom op de website van huisartsenpraktijk Polsbroek

Bij Huisartsenpraktijk Polsbroek bent u 5 dagen in de week van harte welkom. U treft er bijna altijd dezelfde huisarts: J. Kruijt. Alleen bij nascholing of vakantie is er een vervanger.

De praktijk heeft een apotheek en is gecertificeerd. Hij voldoet dus aan alle actuele kwaliteitseisen. Een groot voordeel van onze huisartsenpraktijk: maakt u 's ochtends bijtijds een afspraak, dan kunt u vaak dezelfde dag nog terecht.

Twijfelt u of u naar de dokter moet?

Twijfelt u of u naar de dokter moet? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl voor goede informatie.

Of download de app 'Moet ik naar de dokter?' via de appstore/google play of de officiële site:

Zelfzorg - Moet ik naar de dokter - Huisartsenpraktijk Koolhoven

Huisartsenpraktijk Polsbroek
Jonglevenweg 1 3415 PP Polsbroek

Assistenten en praktijkondersteuner POH-GGZ

In de praktijk werken drie vaste assistenten, Irma, Nienke en Jolanda en twee vaste invalassistenten, Elly en Dita. Verder is er een praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (poh ggz), Michèle Hamel en een praktijkmanager Diane Flikweert                                                             

Praktijkondersteuner ggz (poh ggz)

De poh ggz begeleidt patiënten die intensievere psychologische hulp in de praktijk willen. Dat gaat altijd via een verwijzing van de huisarts. Afspraken bij de poh ggz maakt u via de assistentes. Een gesprek met de poh ggz duurt 30-40 minuten. Vaak zijn 3 tot 5 gesprekken genoeg om weer grip op uw leven  te krijgen.

Afzeggen: liever niet, maar anders wel op tijd

Het komt helaas regelmatig voor dat afspraken bij de poh ggz kort van tevoren worden afgezegd. Dat is erg jammer. Voor de patiënt zelf, maar ook voor de poh ggz en andere patiënten. Er is namelijk een wachtlijst voor de poh ggz.

Als een afspraak op tijd wordt afgezegd, kunnen wij een afspraak met een andere patiënt maken.

Daarom moet u een afspraak bij de poh ggz minimaal 24 uur van tevoren afzeggen. Maar liefst natuurlijk helemaal niet. Het is fijn als u bijtijds de hulp krijgt die u nodig heeft.