Medicijnen – Huisartsenpraktijk Polsbroek – Polsbroek

Griep- en pneumokokken vaccinaties 2023

De jaarlijkse griepprik beschermt tegen de ernstige gevolgen van griep (influenza). Mensen van 60 jaar en ouder, en mensen van alle leeftijden met hart- en vaatziekten, longziekten, diabetes, nieraandoeningen en mensen met weinig afweer, lopen extra risico om ernstig ziek te worden door de griep. Als u in een risicogroep zit, ontvangt u een uitnodiging voor de (gratis) griepprik. Een griepprik is niet verplicht. U kiest zelf om wel of niet van het aanbod gebruik te maken.

Dit najaar ontvangen mensen van 63 jaar tot en met 66 jaar (geboren vanaf 1-1-1957 tot en met 31-12-1960) een uitnodiging voor een gratis pneumokokken vaccinatie. U kunt deze prik tegelijk krijgen met de griepprik. De prik tegen pneumokokken krijgt u dan in uw andere bovenarm. De pneumokokkenvaccinatie werkt 5 jaar.

Wanneer u voor de griepvaccinatie (en pneumokokkenvaccinatie) in aanmerking komt, krijgt u hiervoor een uitnodiging per post. Wilt u uw uitnodigingsbrief meenemen als u de prik komt halen?

U kunt de griepprik halen op de praktijk op;

Wanneer:    Donderdag 2 november 2023

Tijdstip:     tijdstip staat vermeld in uw uitnodiging.

Plaats :      Medisch Centrum Polsbroek, Jonglevenweg 1

 

Let op! Het telefonisch spreekuur is veranderd. U kunt de assistente bellen met de vraag of de dokter u terug wil bellen.  Zij plannen u in de agenda, en de dokter belt u dan terug.

 

Welkom op de website van huisartsenpraktijk Polsbroek

Bij Huisartsenpraktijk Polsbroek bent u 5 dagen in de week van harte welkom. U treft er bijna altijd dezelfde huisarts: J. Kruijt. Alleen bij nascholing of vakantie is er een vervanger.

De praktijk heeft een apotheek en is gecertificeerd. Hij voldoet dus aan alle actuele kwaliteitseisen. Een groot voordeel van onze huisartsenpraktijk: maakt u 's ochtends bijtijds een afspraak, dan kunt u vaak dezelfde dag nog terecht.

Twijfelt u of u naar de dokter moet?

Twijfelt u of u naar de dokter moet? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl voor goede informatie.

Of download de app 'Moet ik naar de dokter?' via de appstore/google play of de officiële site:

Zelfzorg - Moet ik naar de dokter - Huisartsenpraktijk Koolhoven

Huisartsenpraktijk Polsbroek
Jonglevenweg 1 3415 PP Polsbroek

Medicijnen

Over medicijnen bestellen en ophalen, herhaalrecepten en medicijnen van tevoren laten uitzetten.

Medicijnen bestellen en ophalen

Schrijft de huisarts u voor het eerst een medicijn voor, dan kunt u dat soms direct meenemen. Is het niet op voorraad, dan kunt u het de volgende dag na 15.00 uur ophalen.

Herhaalrecepten kunt u het beste via het Patiëntenportaal aanvragen. Dat werkt het snelst en u bestelt ze dan via een beveiligde internetverbinding.

U kunt ze ook telefonisch bestellen, via de receptenlijn: (0182) 30 92 03, keuze 2. Of u levert de medicijndoosjes in de praktijk in, via de bak bij de voordeur. Natuurlijk kunt u ook gewoon de assistentes bellen.

Bestelt u de medicijnen vóór 15.00 uur, dan kunt u ze de volgende dag na 15.00 ophalen. Let op! Op donderdag krijgen wij geen medicatielevering van de groothandel, waardoor u soms op een (herhaal)recept tot vrijdag moet wachten.

Voor sommige herhaalrecepten moet de huisarts u eerst opnieuw spreken of onderzoeken, bijvoorbeeld als het recept ouder dan een jaar is. Dan maakt de assistente eerst een afspraak met u.

Medicijnen laten uitzetten: baxteren

Wij kunnen uw medicijnen ook laten baxteren. U krijgt dan een rol plastic zakjes voor 1 of 2 weken.  Er zijn aparte zakjes voor elk dagdeel waarop u medicijnen moet innemen. Op elk zakje staan de medicijnen en hoe u ze moet innemen.

Baxteren voorkomt fouten en maakt het gemakkelijker om medicijnen op de juiste tijd in te nemen. Vindt u dit praktisch voor uzelf, uw ouders of een ander familielid, bespreekt u dat dan met de assistente.