Spreekuur – Huisartsenpraktijk Polsbroek – Polsbroek

Griep- en pneumokokken vaccinaties 2023

De jaarlijkse griepprik beschermt tegen de ernstige gevolgen van griep (influenza). Mensen van 60 jaar en ouder, en mensen van alle leeftijden met hart- en vaatziekten, longziekten, diabetes, nieraandoeningen en mensen met weinig afweer, lopen extra risico om ernstig ziek te worden door de griep. Als u in een risicogroep zit, ontvangt u een uitnodiging voor de (gratis) griepprik. Een griepprik is niet verplicht. U kiest zelf om wel of niet van het aanbod gebruik te maken.

Dit najaar ontvangen mensen van 63 jaar tot en met 66 jaar (geboren vanaf 1-1-1957 tot en met 31-12-1960) een uitnodiging voor een gratis pneumokokken vaccinatie. U kunt deze prik tegelijk krijgen met de griepprik. De prik tegen pneumokokken krijgt u dan in uw andere bovenarm. De pneumokokkenvaccinatie werkt 5 jaar.

Wanneer u voor de griepvaccinatie (en pneumokokkenvaccinatie) in aanmerking komt, krijgt u hiervoor een uitnodiging per post. Wilt u uw uitnodigingsbrief meenemen als u de prik komt halen?

U kunt de griepprik halen op de praktijk op;

Wanneer:    Donderdag 2 november 2023

Tijdstip:     tijdstip staat vermeld in uw uitnodiging.

Plaats :      Medisch Centrum Polsbroek, Jonglevenweg 1

 

Let op! Het telefonisch spreekuur is veranderd. U kunt de assistente bellen met de vraag of de dokter u terug wil bellen.  Zij plannen u in de agenda, en de dokter belt u dan terug.

 

Welkom op de website van huisartsenpraktijk Polsbroek

Bij Huisartsenpraktijk Polsbroek bent u 5 dagen in de week van harte welkom. U treft er bijna altijd dezelfde huisarts: J. Kruijt. Alleen bij nascholing of vakantie is er een vervanger.

De praktijk heeft een apotheek en is gecertificeerd. Hij voldoet dus aan alle actuele kwaliteitseisen. Een groot voordeel van onze huisartsenpraktijk: maakt u 's ochtends bijtijds een afspraak, dan kunt u vaak dezelfde dag nog terecht.

Twijfelt u of u naar de dokter moet?

Twijfelt u of u naar de dokter moet? Kijk dan eerst op Thuisarts.nl voor goede informatie.

Of download de app 'Moet ik naar de dokter?' via de appstore/google play of de officiële site:

Zelfzorg - Moet ik naar de dokter - Huisartsenpraktijk Koolhoven

Huisartsenpraktijk Polsbroek
Jonglevenweg 1 3415 PP Polsbroek

Spreekuur

Het spreekuur is elke ochtend van 8.00 tot 12.00 uur en op donderdag van 16.00 tot 17.30 uur. Momenteel is het, vanwege de Coronamaatregelen, alleen mogelijk telefonisch een afspraak te maken via de assistente: (0182) 30 92 03. De assistente zal altijd naar de reden voor het consult vragen. Dat doet zij om goed te kunnen inschatten of er eventueel spoed bij uw vraag is. Natuurlijk gaat zij vertrouwelijk met uw informatie om.

De afspraak zelf

Een afspraak met de huisarts duurt 10 minuten. Soms is er meer tijd nodig, bijvoorbeeld als u:

  • samen met iemand komt
  • meer vragen hebt
  • ergens dieper op wilt ingaan

Geeft u dan bij de assistente aan dat u een dubbel consult wilt.

Spoed

Ook als u met een spoedvraag naar de praktijk komt, is het handig om eerst te bellen. Dan kunnen wij uw komst voorbereiden.

Telefonisch spreekuur

Vanaf 7 augustus 2023 is er geen telefonisch spreekuur meer voor uitslagen of korte vragen. Wanneer u de huisarts wilt spreken kunt u contact opnemen met de assistente om een telefonische afspraak bij de huisarts in te plannen.

Beeldbellen

Nieuw in ons aanbod is beeldbellen via een beveiligd platform. Om hiervan gebruik te kunnen maken heeft u een apparaat (smartphone, tablet of pc/laptop) nodig met camera, geluid en microfoon. U ontvangt na overleg met de assistente een afspraak per e-mail met een link waarop u klikt op de afgesproken tijd. Vervolgens wordt u verbonden met de huisarts. Beeldbellen kan een prima alternatief zijn voor een normaal huisartsenconsult, alleen het lichamelijk onderzoek is niet mogelijk.

Wrattenspreekuur

Elke woensdag van 13.30 tot 14.30 uur.

Huisbezoek

Kunt u niet zelf naar de praktijk komen, dan komt de huisarts bij u thuis, als dat nodig is. U kunt een huisbezoek aanvragen via de assistente (0182) 30 92 03.